Dacă intenționezi să-ți redecorezi locuința în această perioadă, dar nu te-ai hotărât la o anumită gamă de culori, ai putea să iei drept sursă de inspirație toamna și culorile ei superbe.

Culorile toamnei sunt pline de căldură, vibrante, se armonizează minunat între ele și vor crea o ambianță intimă, plăcută. Poți aborda tonuri de galben, de la galbenul-verzui al frunzelor de septembrie până la portocaliul intens si cărămiziu al frunzelor din noiembrie. Opțiunile tale sunt practic nelimitate.

Covoarele ajută la completarea unei atmosfere calde și plăcute

Ce trebuie să faci ca să te asiguri că decorul va fi unul plăcut și relaxant este să alegi o culoare de bază neutră și deschisă. Nuanțele de crem sau bej merg foarte bine cu cromatica de toamnă propusă mai sus. Folosiți culoarea de bază pentru tavan și pentru majoritatea pereților din locuință, precum și pentru pardoseală sau corpurile de mobilier mai mari: canapele, dulapuri, etc. Pe lângă această culoare de bază, jocurile cromatice cu nuanțe de toamnă vor arăta excelent, fără a aglomera prea mult spațiul.

Tapetul exprimă cu ușurintă stilul dumneavostră

Iată câteva idei: unul dintre pereți poate fi acoperit cu tapet într-o culoare închisă, de contrast. Puteți alege un imprimeu cu flori sau cu frunze, pentru a crea un aspect cât mai romantic și delicat. Pentru perdele și draperii, recomandăm nuanțe de galben sau de portocaliu, care vor filtra delicat lumina și vor imprima acel aer intim și prietenos pe care îl visezi. Dacă ai ales o pardoseală în nuanță de bază crem, atunci poți alege un covor cărămiziu închis, sau chiar maro. Completează camera cu accesorii (perne, cuverturi, lumânări) din aceeași gamă coloristică și veți crea o adevărată oază de relaxare, în care toți cei din casă se vor simți minunat.

Un sfat de care să ții seama: nu cădea în capcana de a aglomera locuința în prea multe culori. După cum spuneam, alegerea unei culori de bază neutre este principala condiție ca acest tip de decor să arate bine. Culorile toamnei trebuie să fie accentele în jurul cărora construiești un spațiu primitor. Nu vopsiți trei pereți în portocaliu și unul în maro sau nu alegeți o canapea cărămizie și un covor în aceeași culoare. Elementele cu cromatică puternică trebuie folosite cu măsură.

Pe webstite-ul nostru https://proges.ro/ găsiți o varietate mare de modele de tapet, perdele și covoare în culorile toamnei, în stoc sau la comandă. Vă invităm să le descoperiți!